SOL - Samarbejde om læring i den åbne skole

Her samler Ungdomsskoleforeningen al viden og materiale fra projektet Samarbejde om Læring - også kendt som SoL-projektet.

Ungdomsskoleforeningen har med støtte fra Undervisningsministeriet undersøgt ungdomsskolernes rolle i skoledagen efter folkeskolereformen. SoL-projektet blev afviklet i samarbejde med  Center for Ungdoms-forskning (CeFU) og 7 udvalgte ungdomsskoler.

​Her på siden kan du læse mere om projektet, projektets konklusioner samt finde de afsluttende rapporter. I menuen til venstre har vi samlet forskelligt materiale. F.eks. kan du i vores idédatabase finde inspiration til samarbejdet med folkeskolen, du kan finde skabeloner til samarbejdsaftaler samt andre værktøjer til samarbejdet. 

Vi har samlet projektets analyser og centrale konklusioner i tre rapporter. I disse rapporter kan du få et indblik i, hvordan de syv caseskoler har grebet arbejdet an, og hvilke udfordringer der har været undervejs. Du vil derudover få indsigt i, hvordan den åbne skole kan bidrage til elevers læring fra både elev-, lærer-, leder- og forvaltnings-perspektiv. For at lette på læsemængden kan du i fire miniguides finde centrale anbefalinger og konkrete henvisninger til rapporterne.

Download rapport
elevers læring i den åbne skole

Download rapport
Ungdomsskolens bidrag til elevers læring

Download rapport
En nødvendig partner Ungdomsskolens rolle